Η πορεία της Παναγιώτας στην σχολή.

Η πορεία της Παναγιώτας στο EFSA.
Πριν τη ραπτική τέχνη, η μαθήτριά μας ασχολούνταν επαγγελματικά με την τέχνη κατασκευής υποδημάτων και, συγκεκριμένα, με τη δημιουργία χειροποίητων πέδιλων. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί σε βάθος με τη μόδα και τη ραπτική, έψαξε πολύ προτού επιλέξει τη σχολή μας.
Η Παναγιώτα φοίτησε για δύο χρόνια στο EFSA, στο πρόγραμμα πλήρους φοίτησης.
Παρόλο που της φαινόταν απίστευτο το ότι μια μέρα θα είναι ικανή να οραματίζεται και να ράβει ολόδικά της ρούχα -από το μηδέν- αυτό που της εγγυήθηκε την επιτυχία ήταν η απόλυτη πίστη στις δυνατότητές της και η όρεξη για μάθηση. Κάτι που η σχολή μας της το έδωσε απλόχερα!

Η πορεία της Παναγιώτας μετά τη φοίτησή της στο EFSA.
Μετά από την αποφοίτησή της άνοιξε το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ενδυμάτων, το Lalabai Online Shop.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το e-shop της κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο εδώ.
Βρείτε το και στα social media, Facebook και Instagram.

Οι σπουδές της πάνω στο σχέδιο, το πατρόν και τη ραπτική βοήθησαν την Παναγιώτα επαγγελματικά, καθώς, μετά την ολοκλήρωσή τους, ήταν σε θέση να επιλέγει τα κατάλληλα πατρόν για τον κάθε σωματότυπο, να επιλέγει τα σωστά υφάσματα για κάθε ρούχο, πατρόν και σώμα, αλλά και να κάνει επιτυχημένους και αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Με τα δικά της λόγια: «Η σχολή με βοήθησε να επιλέγω τα σωστά ρούχα για το e-shop μου και η εξάσκησή μου στη ραπτική τέχνη με βοήθησε να καταλαβαίνω καλύτερα την ποιότητα ραφής των ενδυμάτων».

Η μαθήτριά μας καταρρίπτει μύθους.

  «Ό,τι δουλειά και να κάνεις, ό,τι ηλικία και να έχεις, άμα θέλεις θα μάθεις».

«Όλοι έχουν την εντύπωση ότι η ραπτική μάλλον είναι για μεγάλες γυναίκες. Όχι, είναι και για μικρές γυναίκες».

Η ραπτική τέχνη απευθύνεται σε κάθε γυναίκα ή άντρα, κάθε ηλικίας, κάθε προηγούμενης επαγγελματικής δράσης. Δεν αποκλείει κανέναν από τα μυστικά της. Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και διάθεση για μάθηση.

Και συνεχίζει: «Και είναι και για τη μόδα. Για να φτιάχνεις τα ρούχα σου όπως θες, να τα “μεταμορφώνεις”, να κάνεις τα παλιά καινούργια».

Ένα παλιό ρούχο από μια άλλη δεκαετία μπορεί να πάρει νέα μορφή και νέα πνοή. Στη σπουδή της ραπτικής δεν μαθαίνει κανείς μόνο να ράψει ένα ένδυμα από το μηδέν. Μαθαίνει και να δίνει νέα ζωή, μορφή και σχήμα σε κάτι παλιό, κάτι που έχει φορεθεί κι αγαπηθεί στο παρελθόν και αξίζει να αγαπηθεί ξανά. Η μόδα δεν σταματά να εξελίσσεται, γιατί είναι τέχνη δημιουργική και δυναμική. Δεν έχει περιορισμούς και, παρόλο που διέπεται από κάποιους τεχνικούς κανόνες, είναι πάνω απ’ όλα μία κίνηση. Κίνηση μαζί με τον καιρό της ή κόντρα σε αυτόν.

«Κι εγώ… ήρθα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα στο EFSA».
Για οποιονδήποτε λόγο επιλέξει κανείς να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας και της ραπτικής, αυτό που πρέπει να τον ωθήσει είναι το όραμά του και η αγάπη για αυτό που κάνει. Και φυσικά, πρέπει να έχει και τη σωστή καθοδήγηση.
Ακούστε την Παναγιώτα να περιγράφει με λίγα λόγια την εμπειρία της στη σχολή μας:

elEL