Πώς να ντυθείτε ανάλογα με το σωματότυπό σας

Στη σχολή μόδας Elisavet Fashion School Athens οι σπουδαστές μαθαίνουν να σχεδιάζουν να βγάζουν τα πατρον και να ράβουν ό,τι ταιριάζει σε κάθε τύπο σώματος. Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν και ν’ ακολουθούν το σωματότυπό τους.

Τα προβληματικά σημεία πρέπει να καλύπτονται έξυπνα και τα όμορφα να τονίζονται και να αναδεικνύονται. Πρέπει να δημιουργείται η αυταπάτη της τελειότητας με τη σωστή γραμμή, το τέλειο κόψιμο και την εφαρμογή του ρούχου.

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ

Για να φανείτε ψηλότερη και να δώσετε μάκρος στα πόδια τραβήξτε τη προσοχή στο επάνω μέρος. Το τρικ εδώ είναι να κάνουμε το σώμα να φαίνεται μακρύτερο από τη μέση μέχρι τα πόδια. Αποφύγετε ρούχα κομμένα κάτω από τη μέση. Αποφεύγουμε τις φαρδιές φούστες και τις πολύ κοντές. Για σπορ ρούχα προτιμάμε μακριά παντελόνια ή μονοκόμματες φόρμες.

Ο ΨΗΛΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ

Εάν είστε ψηλή με λεπτό σώμα μπορείτε να φορέσετε κάθε τάση της μόδας. Συνήθως το πρόβλημα είναι το κοντό κορμί και μακρυά πόδια. Το τρικ εδώ είναι αλλαγή των αναλογιών κάνοντας το σώμα να δείχνει μακρύτερο μέχρι τη μέση. Τονίστε την οριζόντια κατεύθυνση με φαρδειές ζώνες και με φούστες με οριζόντια κοψίματα. Αποφύγετε τις κάθετες ρίγες. Για σπορ ρούχα φορέστε ογκώδη μάλλινα πουλόβερ, ίσια μακριά παντελόνια ή παντελόνια με φαρδειά μπατζάκια.

 

ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ 

Μπορείτε να φορέσετε κάθε τάση της μόδας που θα ήταν καταστροφή για τα υπόλοιπα σωματότυπα. Το πρόβλημα του αδύνατου σώματος είναι να κρυφτούν τα κόκκαλα που είναι μέρος της αδυναμίας. Το τρικ εδώ είναι ν’ απαλύνουμε το περίγραμμα και να δώσουμε ην εντύπωση των θηλυκών καμπυλών. Αποφύγετε τα πολύ εφαρμοστά και χυτά στο σώμα ρούχα και φορέστε ντραπέ και σούρες, πιέτες, φιόγκους. Τα στενά ίσια φορέματα δεν κολακεύουν το αδύνατο σώμα. Για σπορ ρούχα φορέστε μάλλινα ή μοχέρ φαρδειά πουλόβερ σε έντονα χρώματα, φαρδειά παντελόνια και φαρδειές σουρωτές φούστες.

ΒΑΡΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΣ

Το πρόβλημα σ’αυτόν τον σωματότυπο είναι ο όγκος σ’ όλο το σώμα γι’αυτό τα ρούχα πρέπει να λεπταίνουν την φιγούρα. Φορέστε ρούχα που πέφτουν απαλά στο σώμα και εφαρμόζουν εύκολα. Αποφύγετε τα στενά ρούχα που κολλάνε στο σώμα και τονίζουν τον όγκο. Τα φορέματα πρέπει να έχουν συνεχείς κάθετες γραμμές σε ρίγες, πιέτες, διακοσμητικές ραφές και κουμπιά. Για σπορ ρούχα φορέστε μπλούζες και πουκάμισα έξω από τη φούστα ή το παντελόνι. Τα ταγιέρ με παντελόνι είναι κατάλληλα μόνο εάν η ζακέτα είναι μακριά σ’ όλο το μήκος του καβάλου και τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια, που δεν τονίζουν τους γοφούς.

elEL